ANTIPASTI / PRZYSTAWKI |
||
PANE ALL’ AGLIO | pieczywo z masłem czosnkowym i serem | 20 |
BRUSCHETTA QUATRO | mix czterech grzanek, parma, spinata, grzyby, parmezan, mozzarella, tapenada | 31 |
CARPACCIO DI MANZO | plastry soczystej polędwicy wołowej z chrupiącym karczochem, rukolą, kaparami, Parmigiano Reggiano, pieczywem |
47 |
CARPACCIO DI POLPO | plastry ośmiornicy podane z sosem z oliwy limonkowej, 2 grzanki | 47 |
TIGER GAMBERO | soczyste krewetki tygrysie w oliwie podawane z pieczywem czosnkowym i sałatką | 45 |
FRESCO CALMARI | chrupiące kalmary podane z pikantnym dipem czosnkowym | 31 |
FOCACCIA | włoskie pieczywo z rozmarynem, solą morską i oliwą | 22 |
ZUPPE / ZUPY |
||
ZUPPA DI MARE | gęsta zupa z owocami morza na białym winie i pomidorach | 49 |
CREMA DI POMODORO | krem z pomidorów San Marzano z mozzarellą i domowym pesto i balsamico | 23 |
INSALATE / SAŁATY |
||
INSALATA CEZAR | sałata rzymska, grillowany kurczak, bekon, parmezan, pomidorki cherry, sos Cezar |
42 |
INSALATA FRUTTI DI MARE | mix sałat, rukola, owoce morza, grillowane warzywa, pomidor, sos czosnkowy |
51 |
INSALATA CON VERDURE |
mix sałat, karmelizowany kozi ser, ogórek, pomidory, czerwona cebula, warzywa grillowane, kremowy sos winegret |
42 |
(wszystkie nasze sałaty są porcjami obiadowymi, do których podajemy dwie grzanki) |
||
|
33/38 cm |
|
MARGHERITA | sos, ser, bazylia, oliwa | 36/43 |
VESUVIO | sos, ser, szynka | 39/46 |
LIMONE | sos, ser, pieczarki, czosnek | 38/45 |
SALAME | sos, ser, salami | 39/46 |
MILANO | sos, ser, szynka, pieczarki | 43/48 |
CAPRICCIOSA | sos, ser, szynka, pieczarki, karczochy | 44/51 |
TROPICANA | sos, ser, szynka, ananas | 41/48 |
DIAVOLA | sos, ser, spianata, chilli | 43/50 |
VERDURE | sos, ser, grillowane warzywa, Parmigiano Reggiano | 43/50 |
KALABRIA | sos, ser, cebula, salami, papryka peperoni, pieczarki | 44/51 |
PICCANTE | sos, ser, salami, papryka pepperoni, czosnek, tabasco | 43/50 |
MARE | sos, ser, plastry cytryny, owoce morza , sos winno -maślany | 60/68 |
N’DUJA | sos, ser, karmelizowana czerwona cebula, ’nduja (pikantna kiełbasa włoska) | 45/52 |
PARMA | sos, ser, rukola, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, oliwa | 48/55 |
GENUA | sos bazyliowy, bekon, pomidorki cherry, Parmigiano Reggiano | 46/54 |
TARTUFATA | sos truflowy, ser, pieczarki, rukola, carpaccio wołowe | 48/55 |
ESPANIOLA | sos śmietanowo-czosnkowy, ser, chorizzo, cebula, szpinak, jalapeno | 45/52 |
QUATRO FORMAGGI | sos, ser, cztery rodzaje sera | 42/49 |
GAMBERONI | sos, ser, pomidorki datterino, krewetki, sos winno-maślany | 63/71 |
SALSICCIA | sos śmietanowy, ser, sallsicia ( kełbaska włoska), pomidorki daterrino, kremowy sos straciatella | 55/62 |
DODATKOWE SKŁADNIKI: |
||
pieczarki, ananas, cebula, papryka, czosnek, sos pomidorowy |
7 |
|
szynka, bekon, salami, papryka peperoni, tabasco, karczochy, ser, szpinak, oliwki, grillowane warzywa, jalapeno, rukola |
10 |
|
szynka parmeńska, chorizo, rukola, świeża mozzarella, parmezan, spinata, pomidorki cherry, kozi ser, anchois, |
15 |
|
sos do pizzy- do wyboru pomidorowy lub czosnkowy |
1szt. / 0 zł
2szt. / 7 zł |
|
|
||
TAGLIATELLE ROSSO CON PROSCIUTTO CRUDO |
czerwona tagiatella, Prosciutto di Parma, śmietana, cebula, trufla, rukola, Parmigiano Reggiano, oliwa |
50 |
SPAGHETTI AL RAGÙ | spaghetti, sos pomidorowy, mięso mielone wołowo-wieprzowe, pietruszka, Parmigiano Reggiano |
46 |
POLLO | rigatoni, pesto bazyliowe, mozzarella, pomidorki cherry, | 46 |
GAMBERI ALLA LAVENDA | czarny makaron tagliolini, krewetki, białe wino, sos ostrygowo-maślany, pomidorki cherry, lawenda, chilli |
58 |
CARRETTIERA ROSSA | rigatoni, sos pomidorowy, bekon, cebula czerwona, chilli, bakłażan, Parmigiano Reggiano |
43 |
SPAGHETTI PRIMAVERA | oliwa, cukinia, marchewka, cebula, czosnek, szpinak, pomidorki cherry, parmezan | 46 |
TAGLIOLINI CON POLPO | czarny makaron tagliolini, sos pomidorowy, ośmiornica, cebula, kapary, czonek, chilli, oliwki, natka pietruszki | 68 |
TAGLIATELLE POLLO E
E POMODORO |
tagliatelle, kremowy sos śmietanowy, kurczak, szpinak, suszony pomidor, czosnek, Parmigiano Reggiano | 49 |
|
||
POLLO AGLI SPINACHI |
delikatna pierś z kurczaka w kremowym sosie ze szpinaku i suszonych pomidorów, gnocci, sałatka | 52 |
POLPO | grillowana ośmiornica, puree z ziemniaka, ocet balsamiczny, sałatka z owoców sezonowych | 105 |
SALMONE | grillowany łosoś, cytrusowe orzo, zielony groszek, szafran, sos maślany, sałatka z fenkuła | 58 |
PIATTO DI FRUTTI DI MARE | półmisek owoców morza dla dwojga, ryby, cukinia, marchew, czosnek, makaron orzo, sos pomidorowo maślany |
124 |
ALLI DI POLLO | półmisek skrzydełek, sos pikantno-kwaśny, seler naciowy, marchew, kremowy sos serowy | 55 |
MAIALE TIRATO | szarpana wieprzowina sous vide, karmelizowana cebula, mozzarella fior di latte, fryty dip, panierowane cebulki, szczypior, dwa sosy |
45 |
BISTECCA DI MANZO | soczysta polędwica wołowa, grillowana sałata rzymska, kremowe puree z ziemniaka z truflą, salsa z suszonego pomidora i zielonego pieprzu |
119 |
PANINO ITALIANO | szarpana wieprzowina, sałata rzymska, cheddar, karmelizowana cebula, fryty dip, krążki cebuli, puszysta foccacia naszego wypieku |
48 |
COZZE | 0,5 KG muli w sosie pomidorowo-śmietanowym, czosnek, Tabasco,seler naciowy, natka pietruszki, pieczywo / lub z czarnym makorem | 67/75 |
|
||
SERNIK | kremowy sernik podany z sosem z marakui | 26 |
FONDANT CZEKOLADOWY | czekoladowe ciastko z płynnym środkiem i semifreddo | 26 |
TIRAMISU | najsłynniejszy włoski deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą i amaretto, przekładany delikatnym kremem mascarpone |
26 |
SEMIFREDDO | włoski deser lodowy | 26 |
PANNA COTTA | deser na bazie gotowanej śmietanki , mus malinowy | 25 |
wymiana sałat na warzywa grillowane lub odwrotnie
wymiana frytek, ziemniaków, gnocchi, kaszy |
8 | |
opakowanie do każdego zamówienia na wynos | 3 | |
Informacje o alergiach występujących w daniach dostępne u kelnera |