8 stycznia 2017

Menu

 

 

ANTIPASTI / PRZYSTAWKI

PANE ALL’ AGLIO pieczywo z masłem czosnkowym i serem 20
BRUSCHETTA QUATRO mix czterech grzanek, parma, spinata, grzyby, parmezan, mozzarella, tapenada 31
CARPACCIO DI MANZO plastry soczystej polędwicy wołowej z chrupiącym karczochem,
rukolą, kaparami, Parmigiano Reggiano, pieczywem
47
CARPACCIO DI POLPO plastry ośmiornicy podane z sosem z oliwy limonkowej, 2 grzanki 47
TIGER GAMBERO soczyste krewetki tygrysie w oliwie  podawane z pieczywem czosnkowym i sałatką 45
FRESCO CALMARI chrupiące kalmary podane z pikantnym dipem czosnkowym 31
FOCACCIA włoskie pieczywo z rozmarynem, solą morską i oliwą 22

 

ZUPPE / ZUPY

ZUPPA DI MARE gęsta zupa z owocami morza na białym winie i pomidorach 49
CREMA DI POMODORO krem z pomidorów San Marzano z mozzarellą i domowym pesto i balsamico 23

 

INSALATE / SAŁATY

INSALATA CEZAR sałata rzymska, grillowany kurczak, bekon, parmezan,
pomidorki cherry, sos Cezar
42
INSALATA FRUTTI DI MARE mix sałat, rukola, owoce morza, grillowane warzywa,
pomidor, sos czosnkowy
51
INSALATA CON
VERDURE
mix sałat, karmelizowany kozi ser, ogórek, pomidory,
czerwona cebula, warzywa grillowane, kremowy sos winegret
42
 
 

(wszystkie nasze sałaty są porcjami obiadowymi, do których podajemy dwie grzanki)


PIZZA


Nasza PIZZA powstaje na bazie włoskiej mąki Caputo, pomidorów San Marzano,
mozzarelli Fior Di Late, w piecu opalanym drewnem oraz miłości do kuchni włoskiej

 

 

33/38 cm

MARGHERITA sos, ser, bazylia, oliwa 36/43
VESUVIO sos, ser, szynka 39/46
LIMONE sos, ser, pieczarki, czosnek 38/45
SALAME sos, ser, salami 39/46
MILANO sos, ser, szynka, pieczarki 43/48
CAPRICCIOSA sos, ser, szynka, pieczarki, karczochy 44/51
TROPICANA sos, ser, szynka, ananas 41/48
DIAVOLA sos, ser, spianata, chilli 43/50
VERDURE sos, ser, grillowane warzywa, Parmigiano Reggiano 43/50
KALABRIA sos, ser, cebula, salami, papryka peperoni, pieczarki 44/51
PICCANTE sos, ser, salami, papryka pepperoni, czosnek, tabasco 43/50
MARE sos, ser, plastry cytryny, owoce morza , sos winno -maślany 60/68
N’DUJA sos, ser, karmelizowana czerwona cebula, ’nduja (pikantna kiełbasa włoska) 45/52
PARMA sos, ser, rukola, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, oliwa 48/55
GENUA sos bazyliowy, bekon, pomidorki cherry, Parmigiano Reggiano 46/54
TARTUFATA sos truflowy, ser, pieczarki, rukola, carpaccio wołowe 48/55
ESPANIOLA sos śmietanowo-czosnkowy, ser, chorizzo, cebula, szpinak, jalapeno 45/52
QUATRO FORMAGGI sos, ser, cztery rodzaje sera 42/49
GAMBERONI sos, ser, pomidorki datterino, krewetki, sos winno-maślany 63/71
SALSICCIA sos śmietanowy, ser, sallsicia ( kełbaska włoska), pomidorki daterrino, kremowy sos straciatella 55/62
 

DODATKOWE SKŁADNIKI:

pieczarki, ananas, cebula, papryka, czosnek, sos pomidorowy
7
szynka, bekon, salami, papryka peperoni, tabasco, karczochy, ser, szpinak, oliwki, grillowane warzywa, jalapeno, rukola
10
szynka parmeńska, chorizo,  rukola, świeża mozzarella, parmezan, spinata, pomidorki cherry,  kozi ser, anchois,
15
sos do pizzy- do wyboru pomidorowy lub czosnkowy
1szt. / 0 zł

2szt. / 7 zł


PRIMI PIATTI / PIERWSZE DANIA

Pasta fresca- tylko świeże makarony. Do wszystkich makaronów podajemy pieczywo

TAGLIATELLE ROSSO
CON PROSCIUTTO CRUDO
czerwona tagiatella, Prosciutto di Parma, śmietana, cebula, trufla,
rukola, Parmigiano Reggiano, oliwa
50
SPAGHETTI AL RAGÙ spaghetti, sos pomidorowy, mięso mielone wołowo-wieprzowe,
pietruszka, Parmigiano Reggiano
46
POLLO rigatoni, pesto bazyliowe, mozzarella, pomidorki cherry, 46
GAMBERI ALLA LAVENDA czarny makaron tagliolini, krewetki, białe wino,
sos ostrygowo-maślany, pomidorki cherry, lawenda, chilli
58
CARRETTIERA ROSSA rigatoni, sos pomidorowy, bekon, cebula czerwona,
chilli, bakłażan, Parmigiano Reggiano
43
SPAGHETTI PRIMAVERA oliwa, cukinia, marchewka, cebula, czosnek, szpinak, pomidorki cherry, parmezan 46
TAGLIOLINI CON POLPO czarny makaron tagliolini, sos pomidorowy, ośmiornica, cebula, kapary, czonek, chilli, oliwki, natka pietruszki 68
 TAGLIATELLE POLLO E 

E POMODORO

 tagliatelle, kremowy sos śmietanowy, kurczak, szpinak, suszony pomidor, czosnek, Parmigiano Reggiano  49


SECONDI PIATTI CARNE / DANIA MIĘSNE

POLLO AGLI
SPINACHI
delikatna pierś z kurczaka w kremowym sosie ze szpinaku i suszonych pomidorów, gnocci, sałatka 52
POLPO grillowana ośmiornica, puree z ziemniaka, ocet balsamiczny, sałatka z owoców sezonowych 105
SALMONE grillowany łosoś, cytrusowe orzo, zielony groszek, szafran, sos maślany, sałatka z fenkuła 58
PIATTO DI FRUTTI DI MARE półmisek owoców morza dla dwojga, ryby, cukinia, marchew, czosnek,
makaron orzo, sos pomidorowo maślany
124
ALLI DI POLLO półmisek skrzydełek, sos pikantno-kwaśny, seler naciowy, marchew,  kremowy sos serowy 55
MAIALE TIRATO szarpana wieprzowina sous vide, karmelizowana cebula, mozzarella fior di latte,
fryty dip, panierowane cebulki, szczypior, dwa sosy
45
BISTECCA DI MANZO soczysta polędwica wołowa, grillowana sałata rzymska, kremowe puree z ziemniaka z truflą, salsa
z suszonego pomidora i zielonego pieprzu
119
PANINO ITALIANO szarpana wieprzowina, sałata rzymska, cheddar, karmelizowana cebula,
fryty dip, krążki cebuli, puszysta foccacia naszego wypieku
48
COZZE 0,5 KG muli w sosie pomidorowo-śmietanowym, czosnek, Tabasco,seler naciowy, natka pietruszki, pieczywo / lub z czarnym makorem 67/75


DOLCI / DESERY

 
SERNIK kremowy sernik podany z sosem z marakui 26
FONDANT CZEKOLADOWY czekoladowe ciastko z płynnym środkiem i semifreddo 26
TIRAMISU najsłynniejszy włoski deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą i amaretto,
przekładany delikatnym kremem mascarpone
26
SEMIFREDDO włoski deser lodowy 26
PANNA COTTA deser na bazie gotowanej śmietanki , mus malinowy  25
wymiana sałat na warzywa grillowane lub odwrotnie

wymiana frytek, ziemniaków, gnocchi, kaszy

8
opakowanie do każdego zamówienia na wynos 3
 

 

 

Informacje o alergiach występujących w daniach dostępne u kelnera

 

Call Now Button